Blog Van de voorzitter

#DSCtotindepuntjes. Wat is dat?
Zondagochtend. Tien uur. Ik woon in de nabijheid van een kerk. De klokken luiden. Ik ben laat. Nog geen ritme. De kop is er bij DSC echter al ruimschoots af.
Ik overdenk de eerste weken. Gebeurtenissen, voorvallen, kritieken, successen, de ledenvergadering in juni, de aftrap vorige week in het bestuur, ons beleidsplan. Lees nog eens de kernwaarden:
  • Passie: DSC is beleving!
  • Binding: DSC is hecht!
  • Ontwikkeling: DSC ontwikkelt talent!
  • Prestatie: DSC is ambitie!

En we volgen onderstaande principes:

  • Positief ingesteld;
  • Met positief coachen;
  • Door te denken in oplossingen;
  • Door te luisteren;
  • Door grenzen te stellen daar waar het verenigingsbelang wordt overschreden.
Ik krab achter de oren. Hmmmm. Werk in uitvoering. DSC on the move kan wel wat verbeteringen gebruiken. Dus een jaar van verbeteracties. Verbeteracties die in co-creatie met onze leden en ouders van jeugdleden worden gedefinieerd maar ook door hen worden opgepakt en uitgewerkt. Met daarin de belangrijkste focus: Onze club, waar het tot in de puntjes is verzorgd.

En dat gaat misschien wel even niet over korfballen, daar weten we het wel en sterker nog, daar weten we vaak ook wat we moeten verbeteren. Want we willen top- wedstrijd- en breedtesport bieden, we willen dat elk team (liefst) twee goede trainers heeft, we willen op elke wedstrijd een opgeleide en gekwalificeerde scheidsrechter, we willen trainingsfaciliteiten, we willen goede materialen…..we willen heel veel en we hebben continue uitdaging om hieraan te voldoen en te verbeteren.

Nee, #DSCtotindepuntjes zal meer gaan over ons (club)huis, onze activiteiten, onze klantvriendelijkheid, ons vrijwilligersbeleid, onze waardering voor vrijwilligers, misschien wel een jeugdbestuur om belangen te vertegenwoordigen, onze communicatie en het (optimale) gebruik van social media, onze up-to-date en duidelijke website, onze (al dan niet) gezonde menukaart in het paviljoen, onze manier waarop we onze kampioenen huldigen en eren... kortom alles wat DSC, DSC maakt, buiten het korfbal om.

#DSCtotindepuntjes gaat over de continue interactie met onze leden, over een community, een platform. Waar zijn we mee bezig, wat moet er nog gebeuren, waar vind ik een overzicht van activiteiten en projecten waar ik een bijdrage aan kan leveren en bij wie moet ik dan zijn.

#DSCtotindepuntjes gaat over een groeiend aantal vrijwilligers die mee willen bouwen aan de groei van DSC.

Afgelopen weken was ik bij het 7e, B3, A2, 3e, B1, D1, C2, C4, A3, de G tjes en de Kangeroes. Ik zag wisselende successen. Had leuke momenten. Het mooiste? De oefenwedstrijd DSC 9 – A3. Wat een plezier. Was nog niet bij de selectie. Geen punten in Nijeveen. Maar, vanaf nu ben ik weer aanwezig.

Kortom. I’m back. Een nieuw zondagochtendritueel krijgt vormt. Nog onwennig en vaag. Spannend. Se poursuit. Untill next week.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats uw reactie
Overnemen: 
   (extra anti-spam beveiliging) 
Naam: 
E-mail: 
Bericht: 
 

Rob Aarts
Rob Aarts, voorzitter DSC

Archief
Juni 2018
Mei 2018
April 2018
Maart 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Februari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Juni 2016
Mei 2016
December 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
December 2014
Oktober 2014
Juni 2014
Maart 2014
November 2013
April 2013
December 2012
Maart 2012