Blog Van de voorzitter

#DSCtotindepuntjes. Arbitrage
The Dying Seconds. Onbekende band. Voor mij althans. Bekijk een clip op YouTube. Aardige muziek. In the dying seconds. Een verhaal op zaterdag. Voor twee en de A1. Tweemaal 20 – 21. Zuur. Ik hoor verhalen van emotie, commentaar, beslissingen, geel, geen geel, geen rood. Ik zag het niet. Was met de B3 in Schijndel op dat moment. Die wonnen. Ook in een spannend slot. Sport is mooi als je wint in de slotseconde. We kennen het. Het is frustrerend als het andersom is, zo’n gevalletje van ‘Duitse nederlaag.’

Vanuit Schijndel haastte ik mij naar Eindhoven. Mijn medecoach houdt via twitter de stand bij van DSC – DVO. Bij 7 – 6 zijn we op het veld. Behoorlijk veel publiek. Mooi. Het is het debuut op de Vijfkamplaan in de Ereklasse. 

Via 7 – 6 loopt DSC uit naar 10 – 6. Ik had nog niet veel gezien. Ben onder de indruk. Veel beweging. Sterke rebound. Leuke combinaties, Scherpte in afwerking. DSC blijft vlot spelen. DVO heeft het niet in deze eerste helft. Tweeëndertigste minuut 14 – 7. Een minuut later 15 – 8. Een verschil van acht zit erin. Dat zou lekker zijn voor rust. Maar in de dying seconds, de scheidsrechter telt de laatste vijf seconden af, scoort DVO nummer negen. Nog net even lekker voor rust.

Na rust een klassieke opening. Het gas gaat open bij DVO. De achtervolging begint. Verhoogde druk. En de ballen vallen opeens binnen. DSC heeft moeite in de afwerking. Staat bijna vijftien minuten droog. De stand wordt 16 – 16. Het wankelt. Gaat het omvallen? Nee. DSC toont veerkracht. Blijft rustig en scoort uit een vrije bal 17 – 16. DVO komt echter snel langszij. DSC houdt het initiatief bij 18 – 17. Dan een heel fijn momentje. Een snelle, korte beweging. Een flits. Doorbraak. Eigenlijk moet je geen namen noemen bij een collectieve prestatie. Maar Lotte doet het. 19 – 17. DSC loopt vervolgens snel uit naar 21 – 17 en vijf minuten voor tijd gaat via 22 – 17 de deur op slot. DVO dringt niet echt meer aan. DSC speelt de wedstrijd uit en wint terecht. Prachtig resultaat. Ik keek met veel plezier naar deze energieke voorstelling van dit nieuwe team.

Na de wedstrijd. Tète-á-tète met de scheidsrechter. Ik hoor zijn visie op the dying seconds eerder die dag. DSC heeft een puntje. Tegelijkertijd. Klassieke vraag: hadden wij het kunnen voorkomen? Arbitrage. Difficult. Difficile.Schwierig. Scheidsrechter zijn, doe het maar. Het kan verkeren. Soms kritiek. Daartegenover zag ik een uitstekende scheidsrechter bij de B1. Even naar Henk Klaassen. Sinds dit jaar treedt hij op als scheidsrechtercoördinator. Hij is betrokken, ondernemend. Een paar maal per week zie ik een app-je voorbij schieten. Volg de berichten, vragen en opmerkingen voor onze scheidsrechters en beoordeelaars. Ieder weekend hebben we op onze eigen velden en op andere velden een arbitrage uitdaging. Hier ben ik trots op. Ze zorgen echt voor #DSCtotindepuntjes. Formidabel. Net als al onze leden die de andere wedstrijden voor hun rekening nemen. Kijk vanuit dat standpunt eens naar ons bezoekende scheidsrechters. En er zijn uitdagingen. De begeleiding van onze A en B spelers die de E en F fluiten en volgend seizoen moeten alle seniorenleden een spelregelbewijs hebben om te mogen spelen. De jaren erop volgen de A en B spelers. Geen DSC dingetje maar een KNKV dingetje.  Wordt vervolgd in #DSCtotindepuntjes.

Driebergen here we come. Tot zaterdag.


(Webmaster: zie via ons DSC kanaal de wedstrijd terug)
Reacties
Op zondag 17 september 2017 om 21:23 zei Harry Brack:
Mooi voornemen dsctotin de puntjes. Heb de keren dat ik bij dsc kom(en in het verleden bij deto) als prettig ervaren.
Overigens is dat dsc en KNKV dingetje iets van ons allemaal. Ik merk dat fluiten weer leuk wordt en dat jonge scheidsrechters er weer zin aan hebben om te gaan fluiten.
Als alle spelers straks ook kennis hebben van de spelregels zal de weerstand tegen beslissingen vast afnemen.
We zijn goed op weg om beginnende (jeugd)scheidsrechter bij een start
niet af te laten branden en te begeleiden, al is het maar dat er iemand is.
Ik hoop dat dat bij dsc ook gaat lukken.
Uit ervaring weet ik dat fluiten wel leuk is en dat de momenten waar het tegenzit veel minder zijn dan het plezier dat je aan het fluiten beleefd.
Succes met alle inspanningen
Harry Brack
Plaats uw reactie
Overnemen: 
   (extra anti-spam beveiliging) 
Naam: 
E-mail: 
Bericht: 
 

Rob Aarts
Rob Aarts, voorzitter DSC

Archief
Juni 2018
Mei 2018
April 2018
Maart 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Februari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Juni 2016
Mei 2016
December 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
December 2014
Oktober 2014
Juni 2014
Maart 2014
November 2013
April 2013
December 2012
Maart 2012