Wedstrijdverslag DSC B1 – Oranje Wit B1

(01-10-2018)
Speelronde 3. Geen verslagje. Uw schrijver moest op exact hetzelfde tijdstip zelf spelen. De tegenstander van de B1 was toen Sporting Delta. Coach Lotte was wel tevreden na afloop. Weliswaar een rommelige eerste helft. Windje tegen. Bleek lastig. Veel plaatsfouten. Wel 7-4 voorsprong bij rust. Tweede helft goed opgepakt. Scherper geschoten. Betere kansen geselecteerd. Duidelijke 16-7 overwinning. Op die manier 6 punten uit 3 duels.

Speelronde 4. Derde thuiswedstrijd. Oranje Wit op bezoek. Een tegenstander die vorig jaar vier keer moest buigen voor DSC. Eenvoudig was het echter nooit. Spelen graag op zoek naar kansen vlakbij de korf. Gebruiken hiervoor richtingsveranderingen. Doen ze goed. Wordt ze ook duidelijk aangeleerd.

Dan de wedstrijd. Start is perfect. DSC knalt uit de startblokken. Doorbraak Maud resulteert in een strafworp. Benut door Nemo. De aanvoerder. Neemt de ploeg op sleeptouw. Altijd positief. Naar mijn mening nu al een voorbeeld in deze rol. Iedereen wil met hem in een vak spelen. Dat is niet voor niets. Rik met de 2-0 van afstand. Vervolgens Meike met haar eerste poging van afstand. Raak. Wat kan zij toch zuiver schieten. En laten we niet vergeten dat ze vervroegd over is. Eigenlijk nog C-leeftijd. En mag nu al haar krachten meten met meiden die soms 2 jaar ouder zijn.

Dan een ** moment. Rik, zat tot dusver heerlijk in de wedstrijd, komt ongelukkig terecht. Of was het een botsing? Zelf onvoldoende kunnen waarnemen. Feit is dat hij niet verder kon spelen. Zuur voor de ploeg. Maar natuurlijk ook voor hem zelf. Begon zo sterk. Hopelijk valt het mee. Pieter vervangt hem. De fase na dit moment zakt DSC weg. Of dit met het moment van Rik te maken heeft valt lastig te zeggen. Het niveau van DSC daalde in ieder geval. Aanvallend, maar zeker ook verdedigend. De afspraken verdedigend waren helder. Maar bleken nog te moeilijk om ook uit te voeren. Oranje Wit krabbelt terug. Kreeg veel goede kansen. Kwam op 3-3, terechte tussenstand.

Coaches Lotte en Aram grijpen in. Coen (C1) valt kort in om op die manier Pieter en Kasper van vak te laten ruilen. Spelbeeld blijft nog een beetje hetzelfde. Tot de rust zijn de ploegen gelijkwaardig. Voor het eerst wordt er met een achterstand gerust. 6-7 op dat moment.

Dan moet het maar na de rust gebeuren. Van afstand is het Nena met de 7-7. Daarna tweemaal Oranje Wit op rij. DSC opnieuw in de achtervolging. Ook opnieuw Nena. Net als tegen Dalto belangrijke treffers uit haar handen wanneer het nodig is. Vervolgens trekt Nemo gelijk vanaf de stip. DSC zou in totaal maar liefst zes strafworpen krijgen. En alle zes raak. Mag ook best eens vermeld worden. Na de 9-9 opnieuw de voorsprong voor Oranje Wit. Maar dit zou het laatste doelpunt (9-10) zijn van de ploeg uit Dordrecht. In de eindfase enkel DSC met scores. Vijf op rij zelfs. Oranje Wit kreeg de bal er niet meer doorheen. Wedstrijd werd ook nog eens goed uitgespeeld door DSC. Geduldig in de aanval. Geen rare dingen in de verdediging. Complimenten daarvoor.

Volgende week ronde 5. Op bezoek bij DVO. We staan samen bovenaan. Vier rondes gehad. Beide ploegen op 8 punten. Dat belooft wat.

Laten we hopen dat het meevalt voor Rik.
Succes B1!
 
 
[terug]