Wedstrijdverslag DVO B1 - DSC B1

(07-10-2018)

Speelronde 5. Duel tussen de twee koplopers. Mooi affiche. Ben nieuwsgierig hoe het zou lopen. Vier keer winnen zorgt voor vertrouwen in een goede afloop.

Maar eerst. Rik Mulder. Vorige week verslagje geëindigd met de hoop dat zijn blessure mee zou vallen. Dat doet het niet bepaald. Binnenste knieband ingescheurd. Zuur. Extra zuur aangezien Rik zich zichtbaar aan het ontwikkelen was. Werd beter in verdedigen. Ook in fysiek opzicht aan het groeien. Erg  balen voor hem, en de ploeg.

DVO heeft een zeer sterke samenstelling. Twee grote maar behendige jongens. Lange dames met schotkracht. Fysieke voordeel duidelijk naar Bennekom. Vooraf nog een stukje van DVO B2 gezien. Onder de indruk van ze. Ook nog eens in de breedte sterk.

Start wedstrijd. Warm weer. Zal zwaar worden. DVO heeft niet lang nodig om te scoren. Ondanks een gemiste stip al gauw een 3-0 voorsprong. DSC heeft moeite met de verdedigende druk van DVO. Moet daardoor veel investeren in vrijlopen. Laat zich toch ver van de korf drukken. Dit had beter gekund. Achteraf gezien zelfs gemoeten.

Nemo laat van zich horen. In verbaal opzicht. Moedigt zijn ploeg aan. Speelt veel in dienst voor zijn vakgenoten. Speelt vandaag helemaal niet verkeerd. De 3-1 uit zijn handen. Maar ook hij kan niet voorkomen dat DVO uitloopt naar 5-1. Meike en opnieuw Nemo voor de 5-3. Verdedigend doet DSC het heel goed in deze fase. Volgt de opdracht goed en maakt het DVO lastig. Eén slippertje en de schutter van DVO benut direct dat hij vrij staat achter de korf. Wissel bij DSC. Maud het veld in. Verdient direct een strafworp. Benut door Pieter. Die energie gaf voor 10 deze middag. Heeft er alles aan gedaan. DVO prikt er voor rust nog twee bij. DSC komt niet meer tot scoren. Verschil van vier. Probleem zit aanvallend. Verdedigend gaat het voor een groot deel helemaal niet verkeerd.

Tweede helft. Zou een lange zit worden. We scoren er namelijk maar eentje na de rust. Verdienste van DVO. Redelijk veel ballen kaatsen weliswaar uit de korf maar worden doordat DVO continu blijft drukken ook van een te grote afstand genomen. Ik zie dat spelers moedeloos worden. Het wil aanvallend maar niet lukken. Ik zou niet willen stellen dat we opgeven. Maar het vertrouwen in succes van een aanval ebt weg. Time-out heeft geen succes. Het besef is er dat de wedstrijd niet gewonnen zal worden. Rik van der Heijden (B2) was bij de afwezigheid van zijn naamgenoot de reserve. Kwam de leeggestreden Pieter nog enkele minuten vervangen. Deed dit goed.

De prima scheidsrechter floot af bij 12-5. DVO scoort er na rust dus ook maar 4. DSC de tweede helft hartstikke goed verdedigt! Uitslag zegt natuurlijk iets over de krachtverdeling. Ben er toch van overtuigd dat we meer tegenstand kunnen bieden. DVO komt over een lange tijd nog op bezoek. Dan een nieuwe kans. Beide ploegen hebben zich dan ook ontwikkeld.

Voor nu weer met beide benen op de grond. Goed trainen aankomende week en zaterdag vol gas om de nummer 3 SKF B1 niet dichterbij te laten komen. Ondanks het verlies staan we er hartstikke goed op. Gewoon doorgaan dus!

 
 
[terug]