Jan Bogers overleden

(12-10-2018)
Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat Jan Bogers, lid van verdienste, op achtentachtig jarige leeftijd is overleden. Jan was eenenzeventig jaar lid van Sportlust en DSC. Bij Sportlust speelde hij vele jaren in het eerste en maakte hij deel uit van het team dat destijds in de hoofdklasse speelde. Toen het hoogste niveau in Nederland. Jan was aanvaller pur sang. “Geef de bal maar aan mij, ik knal ‘m er wel in” was zijn credo. Tegenstanders zeiden wel eens: “Ge kunt Jan op z’n nek zitten, schieten doet ie toch”

Jan was daarnaast trainer. Menig jeugdspeler heeft van hem leren korfballen. Hij was ook vijf jaar trainer van Sportlust 1. Naast zijn activiteiten op het veld was Jan voor de vereniging actief als bestuurslid. Waarschijnlijk heeft hij elke functie in het bestuur wel op een of andere manier bekleed. Daarnaast was hij lid van de technische commissie, de bouwcommissie die aan de diverse clubhuizen werkte en wedstrijdsecretaris. In deze laatste functie ging Jan op zijn scooter op zondagochtend nog wel eens langs spelers en speelsters om ze te verwittigen dat ze moesten spelen of invallen. Mobieltjes kenden we toen nog niet. Ook voor het KNKV was hij actief. Hij was onder andere voorzitter van het regio-overleg Eindhoven.

Jan was een prettig en betrokken man. Hij bemoeide zich met veel zaken, had een mening en schuwde de discussie niet. Hij had niet veel woorden nodig om duidelijk te maken wat hij bedoelde en kon op zijn tijd ook een mopperaar zijn als het hem niet zinde. Dat mopperen kon hij ook, in zijn fanatisme als speler en trainer, als de dingen niet liepen zoals hij het graag zag.
 
Later was Jan actief met de jeu de boules op de Vijfkamplaan. Het deed hem pijn toen dit baantje moest verdwijnen voor de aanleg van de sporthal. Een alternatief was er helaas niet op het terrein. Bij DSC was Jan vaak aanwezig om wedstrijden van Peter en Helga te bekijken maar vooral om ook zijn kleinkinderen Kelly en Mitch te volgen. Hij was ook vaak bij wedstrijden van het eerste en hij genoot van de successen. De laatste jaren lukte het Jan niet meer om op het veld te komen. Hij volgde DSC van afstand tot gisterenochtend. Toen sliep hij rustig in.

We nemen met Jan afscheid van een mooi mens en hebben groot respect voor zijn inzet voor de vereniging. Wij wensen Peter, Helga, Kelly en Mitch veel sterkte toe.

Op verzoek van hen wordt er komend weekend gewoon gekorfbald. Een minuut stilte hoeft niet. Dat zou Jan niets hebben gevonden. Het tekent Jan. Eenvoudig, gewoon werken, niet te veel poespas.

Namens DSC
Rob Aarts

Jan BogersJan Bogers Rouwkaart

 
 
[terug]