Update gezondheid Bert de Vries

(06-04-2019)
Zoals de meesten van jullie weten, verblijft ons ere-lid en oud voorzitter Bert de Vries momenteel in het ziekenhuis, nadat hij op 21 maart buiten kennis werd aangetroffen nabij het paviljoen.
 
Van zijn zoon Fred ontvingen wij onderstaand bericht dat wij graag met jullie willen delen.

"Omdat ik begrepen had dat er in de vereniging wat onduidelijkheid is over de toestand van mijn vader, wil ik, na overleg met mijn moeder hierover, jullie via dit bericht op de hoogte brengen."

"Op 21 maart kregen wij het bericht dat pa met de ziekenwagen naar het ziekenhuis werd gebracht.
Daar op de eerst hulp aangekomen, was mijn vader nog steeds buiten kennis.
Tijdens de onderzoeken die gedaan werden, werd er geconstateerd dat hij 5 ribben gebroken had, 4 links, 1 rechts, een scheurtje in zijn schedel had en een ernstige hersenbloeding.

In de loop van de avond kwam pa wat bij. Hij sprak heel soms wat verstaanbare woorden, maar het meeste was onduidelijk (wartaal).
De volgende morgen kregen we te horen dat pa in de nacht een flinke longontsteking er bij had gekregen. Als de artsen hem medicatie zouden geven, om te genezen van de longontsteking en de gebroken ribben, dan was de kans heel erg groot dat hij er als een kasplantje uit zou komen door de ernstige hersenbloeding.

Ma en ik zeiden toen dat dat iets was wat pa nooit zou willen. Ook omdat hij altijd nog heel actief met alles was. Samen besloten we om hem alleen pijnstilling te laten geven, zodat pa dan een zachte dood kon hebben. Dit was een moeilijk besluit, maar wij vonden het wel het beste voor hem.

Maar tot ieders grote verbazing werd pa zaterdags wakker, en herkende bijna iedereen, noemde ook de namen, die bij hem aanwezig waren. Hij herkende en benoemde zelfs bloemen die door mijn dochter mee genomen waren. De neuroloog, waarmee wij een dag eerder het besluit over het beleid hadden genomen, werd er ook bij geroepen. Hij stond vol verbazing te kijken naar pa.
Meteen werd er met ons overlegd om het beleid meteen helemaal om te gooien. Er werd meteen medicatie toegediend. We gaan pa er boven op helpen en dan zien hoe hij er uit gaat komen. Een kasplantje wordt het zeker niet, zoals eerder verwacht.

Sindsdien had pa goede dagen waarbij hij heldere en begrijpbare woorden zei, maar ook dagen dat hij alleen maar wilde slapen en als hij sprak, we het niet begrepen. De grootste strijd die hij heeft moeten ondergaan was de koorts. Bijna 1 1/2 week heeft hij tussen de 38,5 en 40,5 graden koorts gehad. De artsen onderzochten steeds de oorzaak. Ook werd de medicatie veranderd. Uiteindelijk kwam er uit dat de koorts kwam doordat zijn lichaam enorm aan het knokken was tegen de hersenbloeding en de longontsteking. Besloten werd om tot afgelopen maandag medicatie te geven en dan te stoppen om te kijken hoe hij er op reageerde.
Gelukkig ging de koorts daarna naar beneden. We zagen hem ook dag na dag steeds beter worden.

De gesprekken die we met hem hadden werden ook steeds beter. Van eerst alleen tussendoor wat woorden te kunnen zeggen, kan hij nu hele zinnen zeggen. Zelfs al een beetje een echt gesprek voeren. Bijna iedere dag zit hij ook de krant, hoofdzakelijk de koppen, weer te lezen.

Afgelopen donderdag kregen we te horen dat de behandeling voor pa in het ziekenhuis klaar is. Ze hebben hem aangemeld voor een revalidatieafdeling in een verpleeghuis. Hij moet daar intern.

Op dit moment, zaterdag 6 april, zitten we te wachten op het bericht waar en wanneer pa naar het verpleeghuis gaat.

Dit is dus hoe het de afgelopen tijd is vergaan met mijn vader.

Mocht je mijn vader (en mijn moeder) een hart onder de riem willen steken d.m.v. een kaartje, dan kan je dat sturen naar Roelantlaan 26, 5625 GT Eindhoven.

Groetjes,
Fred"

Vanaf deze plaats willen wij als vereniging Bert en de familie veel beterschap toewensen en we hopen met z'n allen Bert na zijn genezingsproces en revalidatie weer te zien in ons paviljoen!

 
 
[terug]