DSC 2.0: De start is gemaakt

(23-04-2019)
Was jij erbij tijdens de BAV op 27 maart? Zo niet, dan heb je wat gemist. De aanleiding: Best wel een stevige. Dat hebben we allemaal kunnen lezen in de brieven die door onze voorzitter zijn gestuurd. En er moet echt wel iets gebeuren. We hebben met elkaar ook gesproken over een aanpak om het tij te keren. En daar zijn - zeker op die avond - toch wel een heleboel leden en ouders van jeugdleden enthousiast over geworden.

De kern van deze aanpak? Back to basics. De afgelopen jaren hebben we veel energie gestopt in een beleid en een verdere professionalisering van onze vereniging. Zeker belangrijk, maar we zijn een beetje uit het oog verloren waarom wij DSC zijn, wat wij als DSC willen zijn en wat dat betekent voor de manier waarop wij de dingen doen. En dat heeft z'n effect gehad op de betrokkenheid van de leden. En als je je niet betrokken voelt....... tja, wat dan?

Dat is waar Back to basics en het bouwen aan DSC 2.0 over gaat. Terug naar de kern, terug naar het verhaal van DSC, terug naar de essentie van een vereniging: Verenigen. Dat verhaal van DSC heb je inmiddels kunnen lezen in de bijlage bij de brief van onze voorzitter, maar dat is niet het enige. Inmiddels zijn de volgende werkgroepen opgestart:

  • Jeugdkorfbal: Met als doelstelling om alle kinderen bij DSC op de beste en leukste manier korfballen te leren met voldoende gekwalificeerde trainers.
  • Arbitrage: Fluiten is leuk, ook bij DSC.
  • Clubhuis: Hoe maken we van ons clubhuis weer ons huis?
  • Activiteiten: DSC is fun.... en veel meer dan korfbal alleen.
  • Vrijwilligers: Beleid, een meldpunt, vraag- en aanbod bij elkaar.
  • Communicatie: Hoe zorgen we ervoor dat het verhaal van DSC weer gaat leven en hoe we op de beste manier communiceren met onze leden, ouders van jeugdleden en belangstellenden buiten onze vereniging.

Kortom, er wordt al hard gewerkt en de komende tijd zal je daar steeds meer van gaan merken. Hard werken aan verbondenheid. Verbondenheid door te doen. Iedereen kan een rol(letje) hebben binnen DSC, waardoor de vereniging een groot aantal mensen om zich heen bouwt, die trots zijn. En waardoor DSC minder kwetsbaar wordt. Onze doelstelling voor de korte termijn? Tijdens de ALV in juni willen we het bestuur (en dus de vereniging) het gevoel geven dat we stappen aan het maken zijn. Onze doelstelling voor de lange termijn: DSC 2.0, waarmee onze leden en ouders van jeugdleden zich verbonden voelen en samen de schouders eronder zetten om te blijven bouwen. Mooi toch?

Veel initiatieven; inmiddels al ruim 30 mensen die hiermee aan de slag zijn. Vandaar dat de 4 mensen die onderaan deze mail staan, de coördinatie van het geheel op zich hebben genomen. Is je interesse gewekt of heb je vragen, schroom dan niet om één van ons aan te spreken. Wij hebben er zin in.

Renée Kuin
Bas Hoekstra
Arno Schneider
Edwin Mulder

 
 
[terug]