Cor Pootjes sr. overleden

(06-02-2020)

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Cor Pootjes, oud-voorzitter en lid van verdienste, afgelopen dinsdag 4 februari op 92-jarige leeftijd is overleden.
 
Vanuit het Amsterdamse daalde hij rond de jaren 1963/1964 met Leny z'n vrouw en zoon Cor af naar het zuiden omdat hij vanuit zijn professie, vertegenwoordiger, de regio Zuid ging bedienen met behulp van, en dat bleef ons altijd bij, zijn grote Ford Taunus. Cor was een fanatieke Ford rijder en enig ander automerk was hem vreemd. Het gezin werd later uitgebreid met dochter Elina.

Na een kleine gewenningsperiode gingen zijn kinderen rond het begin van de jaren zeventig korfballen bij DETO omdat Leny zijn vrouw ook op hoog niveau bij Westerkwartier in Amsterdam had gekorfbald. Cor zelf was in zijn jeugd een verdienstelijk voetballer in de jeugd bij Ajax maar heeft zelf nooit gekorfbald.

Omdat zijn kinderen korfbalden voelde hij het als een plicht om ook zijn steentje bij te dragen aan het verenigingsleven en was dus naast lid van de TC ook heel wat jaren wedstrijdscecretaris en heeft zodoende heel wat geregeld voor de talrijke seniorenploegen. Later werd Cor ook nog een aantal jaren voorzitter van DETO en deed dat zeer verdienstelijk al moesten wij soms wennen aan zijn directe manier van communiceren!

Na al zijn actieve functies werd hij benoemd tot lid van verdienste en tot het vorige zaal-en veldseizoen was hij bij de meeste  thuiswedstrijden nog steeds fanatiek (en hoorbaar) aanwezig. Het viel dan altijd op dat hij iedereen begroette met naam en toenaam want met zijn koppie was niets mis!

Helaas was zijn lichaam op en moest hij van ons heengaan. Een van zijn laatste wensen was dat hij eenieder van harte uitnodigde om aanwezig te zijn bij zijn crematie a.s. maandag want zo was Cor, uitnodigend, eerlijk en sociaal en een goede vader voor zijn kinderen.

Cor, bedankt namens heel DSC voor je verdiensten!
We gedenken Cor met eerbied en wensen zijn familie veel sterkte met dit grote verlies.


Cor Pootjes
Cor Pootjes (amsterdammertje)
 
 
[terug]