Coronavirus

(06-03-2020)
Het aantal gevallen van besmetting met het coronavirus (SARS-CoV-2 / COVID-19) in Nederland neemt momenteel sterk toe. Mensen met dit (nieuwe) coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid. Vanzelfsprekend wil DSC voorkomen dat onze sporters en bezoekers besmet raken met dit virus. Wij volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Er zijn vooralsnog niet direct redenen trainingen en wedstrijden af te gelasten. Wel vragen wij iedereen extra alert te zijn. Daarom nemen wij een aantal maatregelen. De belangrijkste maatregel is dat wij een ieder die griepklachten heeft vragen thuis te blijven. Dit is conform de laatste richtlijn van het RIVM in Brabant.

www.rivm.nl/nieuws/covid-19-nieuwe-aanwijzing-voor-inwoners-noord-brabant

Vooralsnog is het niet noodzakelijk om trainingen en wedstrijden af te gelasten. Wel vragen wij iedereen extra alert te zijn, Trainers en bestuursleden hebben te allen tijde de mogelijkheid om jou (en/of jouw gezinsleden) naar huis te sturen indien je klachten/verschijnselen van COVID-19 hebt.

Tijdens trainingen en wedstrijden vragen wij verder extra aandacht te besteden aan de hygiëne. Was jouw handen vóór en na de training/wedstrijd en probeer elkaar zo min mogelijk aan te raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van high-fives en omhelzingen. Let vooral bij kinderen op dat ze na het toiletbezoek goed hun handen wassen. In overleg met scheidsrechters en tegenstanders kan worden besloten geen handen te schudden voor aanvang van wedstrijden. Nies verder in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Bestuur DSC
 
 
[terug]