Rob Aarts Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Erevoorzitter

(29-10-2020)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van KV DSC is aftredend voorzitter Rob Aarts door burgemeester Elly Blanksma van Helmond benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Daarnaast werd Rob benoemd tot erevoorzitter van DSC. Het spreekt voor zich dat dit meer dan verdiend is.

Dit alles vond plaats in een bijzondere ambiance. Door de corona-maatregelen was ‘op afstand’ de regel. Sporthal de Vijfkamp, cameraman Jorgen Gerstel, Youtube en Teams boden uitkomst om die afstand toch zo klein mogelijk te maken.

Op afstand toegesproken
Op afstand toegesproken door Burgemeester Elly Blanksma van Helmond (Foto Rob Reurling)

Met de leden in de huiskamer, familie, vrienden en relaties in de sporthal en de burgemeester, eerst via Teams en later thuis bij Rob voor het opspelden van de decoratie, hebben we Rob in het zonnetje kunnen zetten. En zoals gezegd, meer dan verdiend.

De onderscheiding op afstand..
De onderscheiding op afstand...(Foto Rob Reurling)

In 2002, toen de fusie tussen DETO en Sportlust een feit was, is hij als bestuurslid gaan bouwen aan een droom: DSC naar de top, korfballen op het hoogste niveau. Vanaf 2013 heeft hij de voorzittershamer opgepakt. De drie kernwaarden van DSC zijn daarin voor hem altijd leidend geweest: Prestatie, Plezier en Binding. Niemand anders dan hij heeft deze drie pijlers in balans weten te houden.

Daarnaast heeft hij altijd een jeugdteam gecoacht. De leraar in hem kwam dan naar boven. Kinderen laten genieten van de sport, plezier hebben met elkaar en op die manier beter worden.

Ook in de korfbalregio Zuid heeft Rob een voortrekkersrol vervuld als het ging om samenwerking met andere verenigingen. Elkaar helpen en kennis uitwisselen om op die manier samen beter te worden.

Beroemd zijn de blogs op zondagochtend. Hij begon ermee in november 2013 en schreef er 123. Zijn lezerspubliek werd in de loop van de jaren steeds groter, zelfs ver buiten DSC. Met een scherpe pen, in staccato opgeschreven zinnen, passeerden zijn beschouwingen, analyses, gedachten en – heel af en toe – frustraties, de revue. Tussen de regels door las het publiek dan zijn betrokkenheid en ambitie, nooit verminderd aanwezig.

Rob Aarts, de man van de verbinding, van het gesprek, de dialoog. De clubman in hart en nieren. Voor zijn jarenlange inzet heeft hij gisteren de eer gekregen die hem toekomt. Burgemeester Elly Blanksma sprak mooie woorden en dat het ‘zijne majesteit heeft behaagd…..’ om Rob te onderscheiden. Later bij terugkomst in Helmond volgde het officiële gedeelte, gevolgd door het beloofde borreltje.


Lid in de orde van Oranje Nassau maar nu thuis (Foto Vincent Knoops)

Cor-Jan van der Elzen sprak namens de vereniging DSC Rob toe over zijn jarenlange verdiensten. Daar sprak enorm veel respect en waardering uit. Een groot aantal DSC-ers had Rob voorgedragen om hem te benoemen tot erevoorzitter. Door de collega bestuursleden is daar natuurlijk volmondig ja op gezegd.

Op afstand toegesproken
Cor-Jan van der Elzen namens alle leden spreekt Rob Aarts toe (Foto Rob Reurling)

We gunnen Rob de rust, even niks. Als directeur van het Vak College in Helmond heeft hij in deze Corona periode zijn handen al vol. Als erevoorzitter mag hij het zittende bestuur gevraagd én ongevraagd van advies voorzien. En er schijnen geluiden te zijn dat DSC op zoek is naar een columnist…. maar dat is van horen zeggen.

Rob neemt afscheid...
Dag Rob! Bedankt! (Foto Rob Reurling)

Rob, nogmaals bedankt.

Bestuur en leden KV DSC

 
 
[terug]