Spelenderwijs VerbeterenJeugd DSC aan de slag met spelenderwijs verbeteren

Sinds maart hebben de trainers/coaches van de D, E en F jeugd de beschikking over de bundel Spelenderwijs Verbeteren. Het is de bedoeling dat ook de app in april beschikbaar komt. Mocht er budget zijn dan gaan we in het nieuwe seizoen van start met een clinic om Spelenderwijs Verbeteren nog beter toe te passen.

Wat is Spelenderwijs Verbeteren?
Technieken worden vaak los van de spelcontext aangeboden, en zijn daardoor vaak betekenis- en belevingsloos voor de speler. Teaching Games for Understanding is een visie die ervan uitgaat dat we kinderen het spel moeten leren spelen. We laten techniek niet los, in tegendeel, maar het is geen doelstelling meer.

Alle spelvormen hebben ze gebundeld. Deze bundel bestaat uit gecategoriseerde korfbal specifieke oefeningen die kort en krachtig beschreven zijn. Alle oefeningen komen op gestructureerde wijze aan bod en worden verduidelijkt door plaatjes en foto’s. Ook het materiaal, de regels, de differentiaties en de aanwijzingen voor de trainer worden vermeld. Zo kan iedere trainer een logisch opgebouwde, leuke én effectieve korfbaltraining geven. Geen trainer van de D, E of F, maar wel interesse om de bundel in te kijken neem dan contact op met Lieke of Nicky (jeugdbeleid@kvdsc.nl).

Het voorbereiden van een korfbaltraining kan een lastig en tijdrovend karwei zijn. Dat is vanaf april (op het moment dat de app uitkomt) verleden tijd! Spelenderwijs Verbeteren heeft een app ontwikkeld waarin alle oefeningen uit de bundel verfilmd zijn. De trainer kan zijn favoriete oefeningen bewaren en zo een complete korfbaltraining samenstellen. Door de variatie in het aanbod hoeft geen enkele training hetzelfde te zijn.

Op de facebookpagina zijn al diverse filmpjes van oefeningen te vinden: www.facebook.com/spelenderwijsverbeteren

Voor meer info kijk ook eens op de website:
www.spelenderwijsverbeteren.nl