-
10
-
2024

De C1 heeft woensdagavond goede zaken gedaan door te winnen van SDO C1 uit Veldhoven. Deze wedstrijd werd eerder op de openingsspeeldag vastgesteld en DSC won die wedstrijd. Door omstandigheden werd de wedstrijd opnieuw gespeeld, wat het resultaat niet doet veranderen.

De C1, ongeslagen tot nu toe, begon sterk. In de eerste aanval scoorde Wessel van den Akker, waardoor ze meteen op voorsprong kwamen. De 2-0 viel vrij snel erna door Jens Visser.
DSC C1, die de tegenstander uit Veldhoven volledig aan banden legde verdedigend gezien, had daarna moeite om verder uit te lopen. De 3-0 betekende ook gelijk de ruststand.

Na rust speelde SDO C1 sterker en kwam ook tot betere kansen dan voor de rust. DSC was zo nu en dan slordig en vanaf het moment dat SDO mee begon te scoren, scoorden onze talenten goed mee.

Na een tussenstand van 6-3 leek de wedstrijd gespeeld maar SDO bleef proberen aan te haken en de verdediging van DSC onder druk zetten. Dit resulteerde in twee goals van de ploeg uit Veldhoven.
Uiteindelijk beslist invaller Ilayna Houweling met haar derde treffer en de goed spelende Lisa Kranenburg de wedstrijd.

Uitslag 9-5 en daarmee is DSC C1 koploper van de poule en kan het aanstaande zaterdag om 11:05 uur kampioen worden in de poule. Ben welkom!