KV DSC hecht zich aan een veilig sportklimaat, waarbij er op een goede manier en sportief met elkaar om wordt gegaan. Iedereen moet zich veilig en prettig voelen binnen onze vereniging. Om dit te kunnen waarborgen zijn er gedragsregels opgesteld met elkaar. Wij hanteren de gedragscode van de KNKV en het NOC/NSF, onze gedragsregels zijn hier van afgeleid. Deze regels gelden zowel voor de spelers en trainers als de ouders en supporters. Spreek elkaar aan wanneer dit niet het geval is, of meld het bij het bestuur (of één van de vertrouwenscontactpersonen) om vervelende situaties te stoppen en te voorkomen.
KV DSC heeft haar gedragsregels afgeleid van de gedragsregels zoals die zijn opgesteld door de KNKV en het NOC/NSF.
In het kort samengevat:
Onderstaand zijn de volledige gedragsregels te vinden (ook per functie van onze vereniging);
Gedragcodes voor trainers/coaches en begeleiders
Gedragcodes voor functionarissen (bestuurders, werknemers niet zijnde sporters)
In een korfbalvereniging ben je nooit alleen. Je hebt te maken met trainers/coaches, ploeggenoten, ouders, supporters etc. Helaas verloopt deze samenwerking onderling niet altijd even prettig. Dan is het fijn om hier vertrouwelijk over te kunnen praten. Dit kan binnen DSC met een vertrouwenscontactpersoon. De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP is er voor iedereen binnen de vereniging: sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders etc. De VCP kan het thema in de vereniging bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten. Ook als iemand beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag, kan diegene bij de VCP terecht.
Binnen DSC zijn Karin Tamminga en Nikki Tamminga de vertrouwenscontactpersonen. Wil je iets bespreken over treiteren, pesten, ongewenst gedrag, intimidatie of discriminatie dan kan je contact opnemen voor een afspraak via vertrouwenscontactpersoon@kvdsc.nl. Om een beter beeld te krijgen van de vertrouwenscontactpersonen van DSC is onderstaand nog wat meer informatie over Karin en Nikki Tamminga toegevoegd
Hoi, ik ben Karin Tamminga. Ik ben ruim 40 jaar lid bij DSC, voorheen DETO. Tot vorig jaar ben ik spelend lid geweest en inmiddels ‘met pensioen’ en kun je me af en toe treffen achter de bar of naast het veld. Na 25 jaar binnen de Jeugdhulpverlening gewerkt te hebben, ben ik nu werkzaam als praktijkondersteuner GGZ. Ik vind het leuk om samen met mijn dochter VCP te zijn en hoop mijn steentje bij te kunnen dragen vanuit mijn werkervaring als hulpverlener en als trouw lid van de vereniging. Mocht je een vraag hebben, aarzel niet en neem contact met me op.
Hallo, ik ben Nikki Tamminga. Vanaf mijn 8ste ben ik lid bij DSC en nog steeds korfbal ik met veel plezier. Ik heb afgelopen jaar mijn bachelor Psychologie afgerond en zal volgend jaar beginnen aan een master. Hopelijk kan ik mijn kennis en vaardigheden als beginnend psychologe inzetten om jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen binnen deze functie. Wanneer je behoefte hebt aan een gesprek, jong of oud, ben je van harte welkom bij mij of mijn moeder. Daarnaast is het ook mogelijk om een gezamenlijk gesprek met ons beiden te voeren.
Ook heb je de mogelijkheid om anoniem melding te maken van grensoverschrijdend gedrag. Zo biedt FIER een chat aan waar je anoniem je verhaal kunt doen. Dit platform is er niet alleen voor sporters, maar voor iedereen die met grensoverschrijdend gedrag in aanraking komt. Bij FIER kun je dagelijks terecht. Van maandag tot vrijdag is de chat van FIER open van 16.00 tot 06.00 uur. Op zaterdag, zondag en tijdens de feestdagen is de chat open van 20.00 tot 06.00 uur.
SpeakUp van Centrum Veilige Sport Nederland biedt jou ook de mogelijkheid om anoniem je verhaal te doen. Dit kan zowel online als telefonisch. Bij SpeakUp maak je enkel een melding van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt niet direct een medewerker te spreken via de chat of telefonisch.
Wil je meer weten over wat Centrum Veilige Sport Nederland voor je kan betekenen? Ga dan naar hun website centrumveiligesport.nl
Om ervoor te zorgen dat onze leden veilig en onbezorgd kunnen sporten en te voorkomen dat er zich ongewenste situaties voordoen, hanteert DSC een aannamebeleid voor trainers, coaches en andere vrijwilligers. Daarbij doorlopen we de volgende stappen: