-
09
-
2024

Afgelopen zaterdag stonden de eerste competitiewedstrijden op het programma voor alle jeugdteams. Niet iedere ploeg won z'n wedstrijd, maar we mogen spreken van een heel mooi openingsweekend van onze jeugdteams. Hieronder een overzicht:

We trappen af met de F2. Zij speelden thuis tegen Altior F1 en verloren nipt met 6-7. Gelukkig won de F2 wel de strafworpenserie met 3-0. De F1 speelde uit tegen Tilburg F1 en wonnen zeer ruim. Maar liefst 16 treffers lieten onze kinderen noteren en kregen er slechts 5 tegen. Goed gedaan F1.

De DSC kinderen van onze E2 en E1 deden het wellicht nog beter. De E2 speelde thuis tegen Tilburg E2 en wonnen met 16-2. De E1 reisde af naar PSV en kwam uit tegen de E1. Ze scoorden maar liefst 19 keer!! De E1 lijkt al een goed potje te kunnen korfballen. Goed gedaan DSC E1 en E2.

Dan onze D-kinderen. De D2 verloor jammer genoeg uit bij Tilburg D2 met 5-2. De D1 daarentegen was met name de 1e helft oppermachtig tegen SDO D1. De ruststand was een mooie 9-1. Na de rust kwam onze D1 minder makkelijk tot scoren, maar de mooie 12-2 uitslag staat. Na afloop sprak de coach van de D1, Lotte Heijligers, de legendarische woorden uit: "Deze zag ik niet aankomen".
Mooi resultaat D1 en ga zo door!

De C2 had het zwaar met tegenstander OEC C1. 9-2 werd de einduitslag. Hopelijk gaat de C2 aanstaande zaterdag tegen OJC'98 z'n eerste punten binnenhalen.
De C1 speelde, net als de D1, ook tegen SDO. SDO C1 is een geduchte tegenstander, maar de C1 verdedigde erg sterk. Daarentegen hadden ze veel kansen nodig om zelf tot scoren te komen, maar na een 4-0 ruststand won de C1 met 7-4 van de tegenstander uit Veldhoven.

Onze B1 maakte indruk op twee toernooien in België de twee zaterdagen hiervoor. Van de acht gespeelde wedstrijden won het er zes en dat maakte dat de verwachting afgelopen zaterdag best hoog lag. De B1 had het zwaar tegen PSV/Rust Roest B2 in de eerste helft. Met name in het fysieke gedeelte kreeg onze B1 veel tegenstand. Met een 3-3 ruststand op het bord nam de B1 snel afstand van de tegenstander in de tweede helft. Het kreeg de tegenstander beter onder druk verdedigend gezien. Ook het eigen aanvalsspel werd gevarieerder en beter uitgevoerd. Na 60 minuten korfbal stond er een nette 13-7 winst op het bord. Goede tweede helft B1.

De A2 speelde ook tegen SDO uit Veldhoven. De A2 verloor met 4-14. Het was inmiddels ook wel echt heel warm geworden. Edwin, bedankt als gelegenheids coach en Fabio voor het snelle afreizen na je eigen wedstrijd. Hopelijk kunnen jullie de volgende keer wel winnen. Kom op A2.

Tenslotte de A1. De A1 is een heel nieuw team met nog maar vier spelers aan het begin van de wedstrijd die vorig jaar in onze A1 speelden. Tegenstander was Wageningen A1. DSC begon zeer voortvarend met een 0-4 voorsprong. Wageningen A1 knokte zich snel terug in de wedstrijd, was in sommige fases van de wedstrijd bepaald niet veel minder dan onze talenten, maar de A1 hield goed stand. DSC kwam in de loop van de wedstrijd twee punten voor en leek de wedstrijd relatief makkelijk naar zich toe te kunnen halen. Wageningen bleef knokken voor een resultaat, maar nieuweling Dorus Willaert (overgekomen van Rust Roest) schoot DSC A1 naar de winst. Uitslag was uiteindelijk 18-20 in het voordeel van onze A1. De A1 speelt aanstaande zaterdag tegen DVO/Transus A2 om 12:30 uur en we hopen dat er veel publiek langs de kant staat. Succes A1.